De boerderij

boerderijcamping, boerderij camping, kamperen bij de boer, svr camping, boerderij, koeien, melken, kalfjes, koeien voeren, boerderijcampings, kamperen bij de boer, kamperen in radewijk, camping overijssel, camping hardenberg, minicamping, mini camping

 

Wij zijn een in bedrijf zijnde boerderij met ca. 55 melkkoeien.
Momenteel worden onze koeien gemolken door een Robot. De hele dag door kun je kijken  bij het melken van de koeien.
We zijn momenteel aan het bouwen aan een nieuwe stal voor de koeien! Medio 2019 zal deze klaar zijn.

 

Nadat de koeien 's morgens gemolken zijn gaan ze in de zomermaanden naar de wei waar ze de hele dag heerlijk gras kunnen eten. Om 17.30 uur verzamelen alle campinggasten en campingkinderen die mee willen om de koeien uit de wei te halen en gaan ze op pad! Zo zijn de koeien voor 18.00 uur weer binnen en kunnen boer Luc of boer Jeroen de koeien weer melken


 

Tijdens het melken moeten de jonge kalfjes natuurlijk ook nog te drinken krijgen. Iedereen die dat wil mag een kalfje de fles geven!

 

 

Voor het voeren van de koeien gebruiken we een grote trekker. In de trekker is ook plaats voor een passagier! Als je dus een keertje mee wilt op de echte grote trekker kan je dat zo vragen aan boer Jeroen of aan boer Luc! Zij vinden het juist erg gezellig als je meegaat op de trekker!
Zo nu kan het voeren beginnen! 

Ook kunnen jullie ons helpen bij het voeren van
de andere dieren.

 

 

 

 

 

 


Soms worden er kalfjes geboren als jullie bij ons zijn! Je mag dan ook komen kijken bij de geboorte van het kalfje. Als het kalfje geboren is dan kiezen we met elkaar een naam. Vaak is dat ook de naam van iemand die bij de geboorte van het kalfje is!  Hieronder op de foto staat een kalfje die net een paar minuten oud is! Dit kalfje heet Monique!