Rust, Ruimte en Regelmaat op het platteland! Dat is Grenzeloos genieten!

Weekend- woensdagmiddag en vakantie (logeer)opvang voor kinderen met ADHD, autisme, aan autisme verwante gedragstoornissen als PDD-NOS en/of verstandelijke beperking.

Even voorstellen!

Zorgboerderij ‘Grenszicht” is een rustige locatie op het platteland voor dagbesteding en logeeropvang met een diversiteit aan activiteiten op de boerderij in Radewijk.

Onze boerderij is een agrarisch bedrijf. We houden o.a. koeien, paarden, schapen, geiten, kippen, konijnen en poezen. Daarnaast hebben we een minicamping met gemoedelijke gasten.

De begeleiding van de cliënten gebeurt door (boer) Luc en Dineke, zoon (boer) Jeroen en dochter Mariëlle. Laatst genoemde is afgestudeerd aan de PABO en heeft in  juli 2012  de Master SEN (Speciaal Onderwijs) behaald.

Zorgboerderij Grenszicht, zorgboerderij Radewijk Hardenberg

Onze doelstelling

Wij vinden het belangrijk dat je je als kind bij ons thuis voelt. En dat je meedraait in ons gezin. Je krijgt bij ons door middel van vast dagritme rust en structuur aangeboden. Bij ons heb je de ruimte en de mogelijkheden om te spelen en om je zelf te ontwikkelen. Ons hoofddoel is dat je het fijn hebt. Maar dat betekent niet dat alles kan en alles mag. Recpect voor elkaar, voor de dieren en voor de natuur vinden wij erg belangrijk.
Een veilige plek, individuele aandacht, vaste begeleiding, huislijkheid en structuur zijn hierbij onze kernwoorden:

Een veilige plek:
Onze zorgboerderij moet voor jou een veilige plek zijn. Je moet je er thuis voelen en het naar je zin hebben. Bij ons betekent veilig dat we voor je zorgen en dat we zien waar jij behoefte aan hebt. Ook ons terrein is veilig. We hebben duidelijke herkenningspunten en wonen aan een doodlopende weg met weinig verkeer.

Individuele aandacht
:
We stemmen af op de behoeften van de kinderen. In het onderwijs noemen we deze behoeften onderwijsbehoeften. Bij ons op de zorgboerderij noemen we deze behoeften ondersteuningsbehoeften. We werken oplossingsgericht. Dat wil zeggen dat we kijken naar wat je wél kan in plaatst van wat je niet kan. We vinden het ook belangrijk dat je even iets voor jezelf kan doen als je daar zin in hebt. Zonder dat je last hebt van anderen. Ook vinden we persoonlijke gesprekjes belangrijk, zodat je persoonlijke dingen kan vertellen.

Vaste begeleiding
:
De begeleiding wodt door Luc, Dineke, Jeroen en Mariëlle gegeven. Hierdoor ontstaat er een rust bij de kinderen doordat ze bekent zijn met de begeleiders.

Huislijkheid
:
In de weekenden zijn we in het logeerhuis. Dit is huiselijk en gezellig ingericht. Hierdoor wordt een veilige en stabiele situatie gecreeerd.

Structuur:

We werken met een planbord. Dit planbord wordt aan het begin van het weekend of de dag doorgenomen. Hierop staan de activiteiten die we deze dag gaan doen. Het planbord bestaat uit herkenbare pictogrammen met tekst. Daarnaast zorgen we er voor dat de pauzes en het middag- en avondeten op vaste tijden gebeurt. Ook ziet de indeling van de dag er nagenoeg het zelfde uit zodat het dit duidelijkheid en veiligheid biedt.

Voor indrukken zie ons algemene fotoalbum!