Voor wie is Zorgboerderij "Grenszicht" bedoeld?

Wij bieden zaterdag, woensdagmiddag en vakantie/ weekendlogeeropvang aan voor kinderen die extra aandacht / zorg nodig hebben zoals:

- kinderen met autisme (ASS), PPD-NOS, ADHD, ADD, enz.
- kinderen uit het speciaal onderwijs (z.m.l.k., m.l.k., l.z.)
- kinderen uit het speciaal basisonderwijs
- kinderen met een verstandelijke beperking
- kinderen met het syndroom van down.

De leeftijd variëert van plusminus 4 t/m plusminus 16 jaar.

Onze zorgboerderij is kleinschalig zodat we individuele aandacht kunnen garanderen. Er wordt gewerkt met groepjes van ongeveer 6 kinderen.
Daarnaast kunnen er per weekend 4 kinderen komen logeren.

De kinderen worden door 4 volwassenen begeleid: Boer Luc, Dineke, Boer Jeroen en Marielle.

Op doordeweekse dagen bieden wij een afwisselende, leerzame en leuke dagbesteding voor (jong) volwassenen. De activiteiten die worden uitgevoerd hebben affiniteit met het boerenleven.

Daarnaast bieden wij een onderwijs-zorgprogramma voor thuiszitters welke geen passend onderwijs kunnen vinden. Deze groep jeugdigen is vaak wel leerplichtig, maar kunnen niet het juiste onderwijs vinden. In samenwerking met de school kunnen we schoolse vaardigheden aanleren op de boerderij in combinatie met het doen en beleven op de boerderij. Voor meer inforamtie vraag naar Mariëlle.

 

 

Vergoeding:

De vergoeding is middels het PersoonsGebonden Budget (PGB)

 

Trefwoorden: zorgboerderij, logeerhuis, PGB, autisme, logeergezin, zorgboerderijen, logeeropvang, logeerweekend, logeervakantie, pdd nos, pdd-nos, pddnos, adhd, kinderen, weekendopvang, langdurig verblijf, verblijf, logeren, logeergezin, opvang, autistisch, autisme, weekend, vakantie, vakantieopvang, hardenberg, grenszicht, radewijk, overijssel, omgeving van hardenberg, ommen, opvang in hardenberg,