Wat heeft Zorgboerderij  "Grenszicht" te bieden?

Op onze zorgboerderij vinden de volgende vormen van opvang plaats:

Weekend-logeeropvang
Een weekend-logeeropvang loopt van vrijdagavond 18.00 uur tot zondagavond 18.00 uur. De brengers drinken vaak nog wat en vertellen belangrijke dingen als we daar rekeing mee moeten houden. Dan gaan we de logeerspullen op de slaapkamer leggen en is er nog even tijd om buiten te spelen. Om 19.30 uur drinken we met elkaar wat en gaan de eerste kinderen op bed. Voor de kinderen die langer op mogen blijven hebben we spelletjes, of misschien is er een leuk programma op tv. Rond 21.30 uur gaan ook de opblijfkinderen naar bed. Want wie wil mag morgen vroeg op om boer Luc of boer Jeroen te helpen met het melken etc.

Op zaterdag gaan we om 9.00 uur met elkaar ontbijten. Daarna is er tijd om lekker naar buiten te gaan. Soms komen er om 10.00 uur nog kinderen bij die alleen een zaterdag komen.  Meestal gaan de jongens met boer Luc of boer Jeroen mee om de koeien te voeren en klusjes te doen op de boerderij. De meisjes gaan meestal met Marielle mee om de kleine dieren te voeren zoals, de konijnen, de geiten en het hangbuikzwijntje. Om 11.00 gaan we allemaal naar binnen om thee te drinken. De middag is er om te spelen, pony te rijden, knutselen of klusjes te doen. Dit staat bij aankomst allemaal opgeschreven op ons planbord. Om 12.30 gaan we met elkaar middageten. En na het middageten zetten we onze activiteiten weer voort. Om15.00 uur is het weer tijd om lekker thee te drinken met een stukje fruit. En om 17.00 uur gaan we avondeten. Na het avond eten vinden de meeste kinderen het leuk om ook met boer Luc of boer Jeroen mee te gaan om de kalfjes de fles te geven of om te kijken bij het melken! De zaterdagavond ziet er daarna vaak net zo uit als de vrijdagavond.

Op zondagmorgen gaan we weer om 9.00 uur met elkaar ontbijten. Daarna kunnen we met mooi weer lekker naar buiten om te spelen. Op zondag zijn er niet zoveel klusjes op de boerderij maar doen we gezellige activiteiten. Als het mooi weer is kun je skelteren, of voetballen, of pony rijden, of trampoline springen. Ook gaan we wel eens met elkaar naar het zwembad in Hardenberg. En in de zomer gaan we wel eens naar een recreatieplas in de buurt. Om 12.30 uur gaan we middageten en om 15.00 uur is het weer tijd om lekker thee (of wat anders)te drinken met een stukje fruit. Tussendoor voeren we activiteiten uit die staan aangegeven op het planbord. Om 17.00 uur gaan we avondeten. Om 18.00 uur verwachten we de ophalers weer. Dan praten we het weekend nog even na en ga je weer naar huis.

Woensdagmiddag- of vrijdagmiddagopvang
De opvang is op de woensdag en  vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur. Is het makkelijker als je gelijk uit school komt, kan dit natuurlijk ook. De woensdagmiddag wordt benut met gezellige ontspannen activiteiten. Zo kun je weer heerlijk buiten spelen, met de dieren omgaan, knuffelen  met de dieren en ze verzorgen, racen op de skelters en pony rijden. Om 15.00 uur gaan we met elkaar thee drinken met een stukje fruit. Daarna gaan we verder met verschillende activiteiten. Ook kunnen er klusjes gedaan worden op de boerderij met boer Luc of boer Jeroen. Om 17.00 uur gaan we avondeten. Om 18.00 uur verwachten we de ophalers weer.

Zaterdag-dagopvang
De zaterdag-dagopvang loopt van 10.00 uur tot 18.00 uur. Om 10.00 uur kom je op de boerderij. De brengers gaan eerst wat drinken en er worden belangrijke dingen besroken of er wordt gezellig gekletst. Daarna nemen we met elkaar het planbord door. Misschien zijn er dit weekend ook wel kinderen die er al vanaf vrijdag avond zijn. Daarna gaan we met onze activiteiten beginnen en gaan we naar buiten.
Meestal gaan de jongens met boer Luc of boer Jeroen mee om de koeien te voeren en klusjes te doen op de boerderij. De meisjes gaan meestal met Marielle mee om de kleine dieren te voeren zoals, de konijnen, de geiten en het hangbuikzwijntje. Om 11.00 gaan we allemaal naar binnen om wat te drinken met iets lekkers. Demiddag is er om te spelen, de pony's te verzorgen en pony te rijden, knutselen of klusjes te doen. Dit staat bij aankomst allemaal opgeschreven op ons planbord. Om 12.30 gaan we met elkaar middageten. En na het middageten zetten we onze activiteiten weer voort. Om 15.00 uur is het weer tijd om lekker thee te drinken met een stukje fruit. En om 17.00 uur gaan we avondeten. Na het avond eten vinden de meeste kinderen het leuk om ook met boer Luc of boer Jeroen mee te gaan om de kalfjes de fles te geven of om te kijken bij het melken! Om 18.00 uur is het dan alweer tijd om naar huis te gaan! Er wordt nog even gekletst met de halers. Want die willen natuurlijk wel weten hoe je dag op de boerderij was.

(ook andere dagen mogelijk in bijvoorbeeld vakanties of vrije dagen van school)

Vakantie-logeeropvang
De vakantielogeeropvang is in overleg met de zorgboerderij en de ouders van de kinderen. De indeling zal nagenoeg gelijk zijn als de indeling van de weekendlogeeropvang. Er zijn vier 1-persoonskamers beschikbaar.

Dagbesteding in combinatie met vakantie van ouders
Dit betekent dat je ouders bij ons op de camping staan en dat jij in dagbesteding bent bij ons. Het verschil met vakantielogeeropvang is dat je nu mét je ouders komt en bij hen slaapt in plaatst van bij ons.
De dagindeling kan er zo uitzien als beschreven bij de zaterdag dagindeling. In overleg en na aanleiding van behoeften van het kind zal het programma worden aangepast.

Dagbesteding voor (jong) volwassenen
Op doordeweekse dagen bieden wij een afwisselende, leerzame en leuke dagbesteding voor (jong) volwassenen. De activiteiten die worden uitgevoerd hebben affiniteit met het boerenleven.

Onderwijs-zorg programma voor thuiszitters welke geen passend onderwijs kunnen vinden
Schoolse vaardigheden combineren met het doen en beleven op de boerderij.

 

De bedragen kunnen worden betaald met een PGB en een ZIN budget


 
Tikfouten voorbehouden.

Trefwoorden: zorgboerderij, logeerhuis, PGB, autisme, logeergezin, zorgboerderijen, dagbesteding, logeeropvang, logeerweekend, logeervakantie, pdd nos, pdd-nos, pddnos, adhd, kinderen, weekendopvang, langdurig verblijf, verblijf, naschools, logeren, logeergezin, opvang, autistisch, weekend, vakantie, vakantieopvang, zorgproducten, ZIN, Zorg in Natura